Erik Bergin suvun historiaa Eurajoelta
Nakkilan Ruhaden kylään
Varhais-Eurajoki mainitaan ensimmäisen kerran vuonna 1344 jolloin sen ruotsinkielisenä nimenä on Effraboaminne= Euran asukkaiden joensuu, (Musta kirja sivut 65-66), joka voidaan tulkita vain siten, että sen nimen alullepanijat katsoivat Eurajoen silloisen suun eli nykyisen Eurajoen asukkaita ainakin pääasialliselta alkuperältään euralaisiksi.
Myös Erik Bergin nuorimman pojan Esaiaksen nykypäivän jälkeläisestä tehty Y-DNA tutkimus tukee ajatusta että sukumme periytyy aina skandinaavisista viikingeistä, vaikka tutkimus ei voi vahvistaa väittämää sataprosenttiseksi tosiasiaksi. Voidaan kuitenkin todeta että Eurasta on löytynyt viikinkiajan esineitä ja oletettavasti he ovat myös asuneet siellä, eivätkä ainoastaan käyneet ryöstöretkillä.
Heille syntyi 11 lasta, joista seitsemäs lapsi oli nimeltään Erik. Äidin kuoleman jälkeen vuonna 1776 Erik ja hänen vanhempi siskonsa Anna muuttivat Eurasta Nakkilaan Ruhaden kylään ja Buondin taloon rengiksi ja piiaksi. Muuttoon johtaneet syyt eivät ole tiedossa.
Erik avioitui naapuritalon Nikin tyttären Valborg Johanintyttären kanssa vuonna 1782 ja vuonna 1784 hän pestautui ruotusotilaaksi Huittisten Sammussa. Hänestä tuli tällöin Porin rykmentin Euran komppanian nro 106 ruotusotilas. Vaimon kuoleman jälkeen Erik avioitui uudelleen vuonna 1792 Kaisa Matintyttären kanssa, hänen kanssaan Erikillä oli kuusi lasta joista vanhin poika Jakob kuoli nuorena.
Kirjoittanut Esko Nissilä
SUKUMME VAAKUNA
Musta sotilaan hattu ja miekat kuvaavat Erik Bergin sotilasammattia.
Kuusi tähteä - kuusi sukuhaaraa.